Skip to main content

Bewonersbrief evenementendorp MONASTERY GARDEN
Aan de bewoners die wonen nabij het voetbalveld van de Robbert (bij de rode poort) in de Kloosterstraat in Hamont-Achel

Hamont-Achel, 01/04/2024
Betreft: evenementendorp MONASTERY GARDEN

Geachte bewoner,
Van maandag 1 juli tot en met zondag 8 september organiseert de vzw achter Monastery Garden, als overkoepelende organisatie, in samenwerking met andere verenigingen een evenementendorp. Het gaat hier om evenementen zoals Konzjee, Hamonttisser, Retro*nation, Rock Monsieur, Trappas, Hopz, Komedie, enz. De ideale insteek om de bewoners van Hamont-Achel opnieuw een mooie zomer te bezorgen!

Workshop in de Kapel op woensdag 17 april 2024 om 20u
Ons doel is om Hamont-Achel ook deze zomer weer te laen bruisen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit het best plaatsvindt in het centrum van onze mooie stad. Jullie zitten daar als (in)directe buren het dichtste bij en we begrijpen dat dat niet altijd gemakkelijk is. We hebben reeds een aantal maatregelen genomen om eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken en zullen deze ook opleggen aan de organisatoren. Wij lichten deze graag toe en hadden hierbij graag naar jullie extra input en opmerkingen geluisterd om dit een aangename zomer te maken voor iedereen.

Evenementenprogramma
Het evenementenprogramma is op dit moment nog in volle opbouw. We werken dit jaar aan een voorstel dat extra rekening houdt met overlast. Graag willen we dit presenteren en ook hier jullie opmerkingen meenemen, voordat deze planning officieel gecommuniceerd wordt.

Verleende vergunning
Om het evenementendorp te mogen houden is een vergunning verleend door de gemeente. In deze vergunning zijn een aantal voorwaarden opgenomen, waaraan wij ons moeten houden met betrekking tot het maximale geluidsniveau, het sluitingsuur, het voorkomen van openbare ordeproblemen en het waarborgen van de veiligheid. Wij hebben al diverse maatregelen getroffen om deze voorschriften na te leven en wij doen er alles aan om de evenementen ordelijk te laten verlopen. Daarnaast maken we ook duidelijke afspraken met de organisatoren van de evenementen. Zij zijn de uiteindelijke verantwoordelijken voor het evenement op het terrein. Dus ook zij moeten een vergunning aanvragen bij de stad.

U bent natuurlijk altijd van harte welkom op het evenementendorp! Als u na het lezen van deze brief nog vragen heeft, aarzel niet om contact op te nemen met de organisatie van Monastery Garden.

Met vriendelijke groet,
Werkgroep Monastery Garden